Stemmen op het beste kinderboek uit 2016

1 april 2017
tekst en foto:
RegioCultuurCentrum Idea

Iedereen tussen de 6 en 12 jaar kan tot en met woensdag 19 april stemmen op zijn of haar beste boek uit 2016. Alle kinderen die hun stem hebben uitgebracht, vormen samen de Nederlandse Kinderjury 2017. Alle stemmen beslissen welke boeken uit 2016 de prijs winnen. Er zijn twee leeftijdsgroepen die elk hun eigen winnaar kiezen: 6 t/m 9 jaar (groep 3-5) en 10 t/m 12 jaar (groep 6-8).

Verhalen, prentenboeken, gedichtenbundels, bloemlezingen en informatieve boeken doen allemaal mee zolang ze maar geschikt zijn voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar oud en voor het eerst verschenen zijn in 2016. De meeste van deze boeken zijn te leen in de Bibliotheek en te herkennen aan een Nederlandse kinderjury 2017 etiket. Via de catalogus van www.ideacultuur.nl/bibliotheek kunnen boeken makkelijk gezocht en gereserveerd worden.

De Nederlandse Kinderjury is de leukste boekenprijs in Nederland omdat kinderen zelf de winnaar bepalen. Een belangrijk doel van deze prijs is dat kinderen plezier hebben in lezen. Leesplezier maakt dat kinderen nog meer willen lezen en vergroot daarmee de taalontwikkeling en maakt hun wereld groter en rijker.

Stemmen kan via de website van de Nederlandse Kinderjury www.kinderjury.nl en via de stemformulieren in de Bibliotheek.

De prijs van de Nederlandse Kinderjury wordt uitgereikt op zondagmiddag 11 juni op de Kinderboekenparade in het Kinderboekenmuseum in Den Haag.
 

Bijdrage: 
Artikel: 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.