De Posterij aan Het Rond

1 februari 2016
tekst: Peter, foto’s: Kees Linnenbank en Peter

Onze vaste recensent Peter gaat door de hele gemeente (inclusief Austerlitz en Den Dolder c.a.) op pad en beschrijft lunchadressen. Het is anders dan de vorige restaurantrubriek: het is nu geen wedstrijd. De recensie richt zich op het aangeklede broodje dan wel een kleine warme lunchhap. Na Het Plein in Austerlitz, De Azijnmakerij en Calidad is Peter nu bij De Posterij met hoofdredacteur Steven Spaargaren.

De ambiance/omgeving
Een prachtige locatie, zoals alles pracht en grandeur uitstraalt aan Het Rond. Eerder zat hier Le Baron gedurende een jaar of negen. Le Baron kende rode fluweelachtige zitjes die een zekere brasserieachtige Parijse sfeer moesten uitstralen. Dat detoneerde dan weer iets met de wel erg goedkope menu’s van rond de 18 euro voor 3 gangen. Daardoor was het ook het soort restaurant, waar je graag je schoonfamilie mee naar toe neemt met de mededeling "We nemen wel het 3 gangenmenu!". De soms wat afstandelijke en norse bediening had dan weer wel enige Parijse allure. Ik was weleens een beetje bang bij Le Baron.

Maar nu dus De Posterij. Een bijpassende naam want tot voor een jaar of twintig zat hier het Postkantoor. De Posterij zit er vanaf mei 2016 en dat is redelijk ongemerkt gegaan. Van buiten is er niet veel veranderd. Eenmaal binnen wel. Al het rood en de donkerte is weg. Het is nu hout en steen en met meer licht. Bijna tijdloos en ik vind dat prima. Het feit dat rond lunchtijd met min 2 graden de buitendeur een kwartier open staat vanwege laden en lossen, zullen we hen niet euvel duiden. Dat moet nu eenmaal gebeuren.

Bediening en ontvangst
Naast deze lunch ben ik door omstandigheden de laatste weken nog tweemaal in De Posterij geweest. In alle gevallen was de ontvangst ‘vriendelijk en goedlachs’. De bediening is nu ook prettig en vlot zonder de uitstraling dat men snel van ons af wil. Wel zie ik bij een andere tafel dat de koffie is besteld maar vergeten; de dames zijn wat boos en terecht, want er zijn maar 8 tafels bezet.

Hoe smaakte het?
We bestellen tweemaal verse jus d’orange. Vervolgens een salade met vis (gravad lachs, botervis en gerookte forel). Verder een boerenomelet en twee maal cappuccino. De rekening? Ruim € 30 euro. Het kan goedkoper. Zouden we volstaan hebben met aangeklede broodjes dan waren we op € 25 euro uitgekomen. Alles smaakt prima, borden zijn goed opgemaakt. Niets mis mee. En - in de zijlijn - ook de avondkaart is klein maar goed. Iets duurder dan Le Baron, maar ook iets beter/verzorgder.

Tips en tops
Opvallend punt is de vriendelijke ontvangst en bediening.
De zaak was en is echter te groot. Op vrijdag om 12.45 uur zijn er 8 tafels bezet. Toch ziet het er dan wat leeg uit. Maar dat kun je haast niet oplossen of je moet het achterste gedeelte afschermen. Verder is de lunchkaart klein. Dat zie ik als een positief punt. Dan is de kans veel groter dat gewerkt wordt met verse producten en daar lijkt het ook op. Het terras? Het is nu nog te koud. Maar zoals het er staat is het allemaal wat vierkant, wat te economisch en statisch ingericht. Misschien dit afwisselen met wat lounge-achtigs?

Meer weten: www.de-posterij.nl
 

Recensie: 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.