De Breul al 75 jaar in Zeist

1 september 2022
tekst: Josje Kuenen; foto: Susan Dammingh

Afgelopen week overhandigden leerlingen van De Breul een jubileumboek van hun school aan burgemeester Koos Janssen. Opvallend aan dit boek is dat de leerlingen centraal staan: hun foto’s en hun interviews laten zien wat voor school De Breul tegenwoordig is: een veilige plek waar iedereen zich gezien voelt.

Samenwerken juist nu
In de interviews vertellen leerlingen dat er veel wordt samengewerkt op school en dat ze daardoor leren luisteren naar elkaar en andere perspectieven leren zien. Burgemeester Janssen onderschreef het belang daarvan. “Vooral in deze tijd waarin zoveel mensen boos zijn op elkaar, zoals in Ter Apel, de boeren, de oorlog in Oekraïne; de enige manier om die problemen op te lossen is door elkaar te vinden, naar elkaar te luisteren en samen een plan te maken, juist als het zo moeilijk is.” Als je dat op school al leert, dan geeft dat hoop voor de toekomst, zo concludeerde hij.

Iedereen
Rector Ferry Brokers is trots op het resultaat: “Vroeger stond De Breul bekend als een school voor de elite, maar tegenwoordig willen wij iedereen verwelkomen die goed onderwijs wil.” Leerling Hamta Maftun, die het woord voerde, beaamde dat er afgelopen jaar een Iftar is georganiseerd, waardoor ze zich extra welkom voelde. Ook is er een LHBTIQ–club die gezellige bijeenkomsten regelt. Er is aandacht voor iedereen. Dankzij de goede onderlinge verstandhoudingen voelt de Breulse jeugd zich overigens ook veilig en tevreden, zo laten onderzoeken zien.

Twee docenten, Susan Dammingh en Josje Kuenen, maakten de foto’s en schreven de teksten in overleg met de leerlingen. Het motto ‘samen leven, samen leren, samen doen’ zit dus echt in de haarvaten van De Breul. Het boek staat op de website en is voor iedereen toegankelijk.
 

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Meer over De Breul:
Stem op Studiehub De Breul!

Een leerling van De Breul schreef dit gedicht:
Pop

Volgende artikel:
Firebirds 50 jaar

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.