Boekhandel Kramer & van Doorn gaat uitbreiden!

15 augustus 2020
tekst: Olaf Tigchelaar

Kramer & van Doorn was bijna een kwart eeuw gevestigd aan de 1e Hogeweg toen V&D haar deuren sloot. De loop veranderde daardoor enorm op de Hogeweg en daarom verhuisde de boekhandel in 2016 naar de Slotlaan. Daar betrok het een flink pand van ruim 420 vierkante meter.

Inmiddels is Kramer & van Doorn aan de Slotlaan opnieuw een begrip met haar Perzische tapijten, open haard met zitjes en een grote leestafel. De koffiehoek, waar sinds kort ook heerlijke biologische taart te krijgen is, maakt van de winkel ook een ontmoetingsplek voor velen.

Al snel ontstond echter de wens om de kinder- en jeugdboeken meer ruimte te geven. En nu tijdens de Corona-crisis is het des te meer voelbaar dat de jeugdhoek wel wat te krap is. Toen afgelopen winter Witteveen Mode in het pand naast de winkel de deuren sloot, begon het gelijk te kriebelen. Onlangs zijn de handtekeningen onder het huurcontract gezet en binnenkort wordt ook dit pand met boeken gevuld!

Niet alleen de jeugdafdeling krijgt meer ruimte. Als je eenmaal begint met schuiven verandert er natuurlijk veel mee en zal ook de huidige winkel meer ruimte bieden en ruimer aandoen. Daarnaast, en dat zullen veel mensen waarderen, gaat Kramer & van Doorn de horeca-functie iets uitbreiden met een kleine lunchkaart en zullen er ook bijvoorbeeld tosti’s geserveerd gaan worden!

Een grotere winkel lijkt misschien een slag tegen de stroom in. Zeist kampt immers met flinke leegstand van winkelpanden in het centrum. Maar het winkelaanbod lijkt zich de laatste jaren wel meer te concentreren op de Slotlaan en omgeving. En het centrum is echt opgeknapt, horeca breidt uit en er komen terrassen bij. Dat zijn toch echt wel positieve ontwikkelingen.

Eén voorbehoud moet de boekhandel nog wel maken; er moeten nog een vergunning afgegeven worden voor een doorbraak naar het nieuwe pand, want dat is wel een voorwaarde om alles door te kunnen laten gaan. Maar als die eenmaal rond is gaat de verbouwing direct van start zodat de uitbreiding voor de feestdagen klaar is!

 

Volgende column: Ik tel mijn knopen, mijn Zeister Knopen

 

Artikel: 

Reacties

Van harte proficiat !!
Bedankt voor jullie inzet!!
Hartelijke groet !
Rina Teuben Naber

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.