Nationale Buitenspeeldag in Zeist

1 juli 2016
tekst en foto’s: Wendy Elberse, Sportservice Zeist

In waterwinpark De Waterbron speelden op woensdag 8 juni bijna 600 honderd kinderen buiten tijdens de Nationale Buitenspeeldag. Het park was omgetoverd tot buitenspeelparadijs voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Zij leefden zich uit op een springkussen, stormbaan en klimtoren. Dit jaar stond de Buitenspeeldag in het thema van de natuur. Zo stond onder meer takkenmikado en houtblok werpen op het programma. Daarnaast konden kinderen kennismaken met bootcamp en dansen. De Boswerf en het Wereld Natuur Fonds waren ook aanwezig met verschillende natuur en dier gerelateerde spelletjes. De Nationale Buitenspeeldag werd georganiseerd door Sportservice Zeist in opdracht van de gemeente Zeist.

Jeugdsportfonds Zeist
Voor één euro kochten kinderen een stempelkaart die toegang gaf tot ruim 25 activiteiten. De opbrengst komt geheel ten goede aan het Jeugdsportfonds Zeist. In totaal is 596 euro opgehaald voor de stichting die het mogelijk maakt dat kinderen van ouders met weinig financiële middelen ook lid kunnen worden van een sportvereniging.

Groen doet goed
Ook was er aandacht voor het project ‘Groen doet goed’. Dit is een 4-jarig provinciaal programma, waaraan de gemeente Zeist meedoet. ‘Groen doet Goed’ heeft als doel om kinderen tussen de 4 en 12 jaar en hun opvoeders te stimuleren de natuur binnen en buiten de stad vaker te bezoeken. Het thema van de buitenspeeldag was dit jaar dan ook natuur.

Water drinken
Water drinken is gezond, zeker na inspanning. Daarom zorgden de samenwerkingspartners van Wijkgezonder tijdens de Nationale Buitenspeeldag voor voldoende drinkwater. Naast het watertappunt in het park konden kinderen water drinken bij de waterbak van Wijkgezonder. Wijkgezonder is een meerjarig netwerkprogramma in de Verzetswijk en Vollenhove. Verschillende partners werken samen in deze wijken om inwoners bewust te maken van een gezonde leefstijl.

Nationale Buitenspeeldag
De Nationale Buitenspeeldag is een gezamenlijk initiatief van de Vereniging Nederlandse Gemeenten, Veilig Verkeer Nederland, Scouting Nederland, Jantje Beton en Nickelodeon. Met deze activiteit willen de initiatiefnemers kinderen stimuleren om lekker buiten te spelen. In Zeist werd de activiteit georganiseerd door Sportservice Zeist.

Meer informatie:  www.sportservicezeist.nl
 

Bijdrage: 
Artikel: 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.