Betoverende klanken uit de Kaukasus

 

Zaterdagavond 17 november 2018
Vriendenconcert Zeister Vrouwenkoor, Zeister Mannenkoor en het Georgisch ensemble Khareba & Gogia

Betoverende klanken uit de Kaukasus
In de Oosterkerk aan de Woudenbergse weg

Aanvang 20.00u
Entree € 15,00 (incl. pauzeconsumptie)
Reserveren: www.zeistermannenkoor.nl

Andere voorstellingen deze maand:

Donderdagmiddag 01 november 2018
ASZ-Lezing: Bijen
Spreker: Erik en Joke Sonneveld, bijenhouders
Tijd: 15:00u-17:00u, Zaal open: 14.30u
Entree: € 5,00 LedenASZ/VriendTT € 3,50

BIJEN: WE KUNNEN NIET ZONDER

Erik en Joke Sonneveld, bijenhouders, wordt het meest gevraagd of ze niet vaak worden gestoken. Iedere imker weet dat dat zo nu en dan gebeurt. Hoe vaak men het doelwit wordt hangt af van vele factoren: temperament van een bijenvolk, jaargetijde, omgang met de bijen. Maar wat weet ú eigenlijk over bijen, wespen, hoornaars en hun leefwijze en gedrag? Over honing, pollen, stuifmeel en bijengif? De honingbij is al geschiedenislang een metgezel van de mens. En wordt veelvuldig in folklore, mythologie en legendes genoemd. Als bestuivers zijn ze van onschatbare waarde voor ons mensen. Denkt u aan ons voedsel en dan de propolis: hun afweer wordt nu voor ons belangrijk als nieuw antibiotica in medicijnverwerking. En niet te vergeten de koninginnegelei, wederom veel gebruikt in medicijnen. Erik en Joke vinden het produceren van honing minder belangrijk, maar laten u er in de pauze graag van proeven. Zij verkopen hun honing ter plekke (contante betaling) en gebruiken de opbrengst om projecten op te zetten ter bescherming en tot instandhouding van de wereldwijde bijenpopulatie. Verwondering past ons bij de honingbij, die in rangorde zover van de mensen afstaat, maar ons dwingt te bekennen dat we niet zonder ze kunnen.

 
Vrijdagavond 2 november

Wereldwijd Vertelcafé Zeist, waar verhalen mensen binden.
Aanvang 20.00 uur
Toegang: gift in de hoed
Info en reserveren: www.cultuurzeist.nl

Het Wereldwijd Vertelcafé Zeist is de plek in Zeist waar verhalenvertellers en luisteraars bij elkaar komen om te genieten van deze oeroude culturele uiting. Het is een kleinschalig en intiem gebeuren, met elke keer weer een keur aan diverse verhalen. Meestal zo’n 6 verhalen per avond. Voor en tussen de verhalen zijn er vaak muzikale intermezzo’s. En soms dans.
 

Zaterdag 3 november 2018

Back to the Sixties 2

Aanvang 20.00u
Toegang €12,50 – VriendTT en ASZlid €10,00
Info en reserveren: www.torenlaantheater.nl

De eerste versie van deze swingende Amersfoortse theaterproductie speelde het vorige seizoen in een aantal uitverkochte regionale theaters voor een razend enthousiast publiek. In Back to the Sixties 2 wordt het verhaal verteld van de geweldige muzikale jaren 60 met anekdotes, foto’s en 30 grote sixties-hits welke worden gezongen en gespeeld door de band Sixties Generation, Carmen Pierik, Dik Hazeleger, Peter Sips en John ter Weyden.

Nummers van o.a. Cliff Richard, Elvis Presley, Chuck Berry, The Beatles, The Sandy Coast, Neil Diamond, Bob Dylan, Cilla Black en Dusty Springfield.

Een hoog meezinggehalte want de meeste teksten worden geprojecteerd.

Zondagmiddag 4 november
Karpaten Ensemble en Fekete Láng
Aanvang 15.00u, zaal open 14.30u
Entree € 14,00 – vriendTT € 12,00
Info en reserveren: www.torenlaantheatr.nl

Karpaten Ensemble en Fekete Láng

Op deze middag gaan twee gerenommeerde dansgroepen een unieke samenwerking aan! Het Karpaten Ensemble (zie foto) is een dansgroep in Nederland, gespecialiseerd in alle dansen van de verschillende bevolkingsgroepen in de Karpaten. Fekete Láng (Zwarte Vlam) is een dansgroep in Hongarije, die alle authentieke en traditionele Zigeunerdansen beheerst. Deze groep is opgericht om Roma jongeren van de straat te houden, en is intussen een begrip in Hongarije. Uiteraard is deze theatervoorstelling met live muziek!

 

Woensdag 7 november  2018
Koffieconcert Wouter Harbers and Friends
Aanvang 10.30u
Entree: gift
Info en reserveren: www.torenlaantheater.nl

Koffieconcert in Torenlaan Theater: ‘Songs of Silence’

Pianist Wouter Harbers is ondertussen begonnen aan zijn vierde serie koffieconcerten in het Torenlaan Theater in Zeist. Elke eerste woensdagochtend van de maand geeft hij daar een concert, en ook 7 november aanstaande bent u weer hartelijk welkom. Het thema: ‘Songs of Silence’. Dat betekent dat u verstilde, meditatieve muziek kunt verwachten. Die muziek is Wouter niet vreemd: zijn nieuwste cd ‘Sounds of Silence’ is ermee gevuld.

Topviolist Robert Cekov, geen onbekende naam meer in het Torenlaan Theater, is er op 7 november ook bij. Hij verrijkt de verstilde pianomuziek met indringende vioolsolo’s. Tussen de muziekstukken door licht Wouter op zijn vrolijke manier een en ander toe over de componist en de context van het muziekstuk. Laat u verrassen door deze modern-klassieke muziek en de krachtige emotionele lading die die overbrengt. Hartelijk welkom!

Kunt u woensdagochtend 7 november niet? Niet getreurd; er komen meer koffieconcerten aan. Tot maart 2019 speelt Wouter elke eerste woensdagochtend van de maand (m.u.v. januari: dan speelt hij niet op 2 maar op 9 januari). Wilt u graag zo ver mogelijk vooraan zitten of verzekerd zijn van een plekje? Reserveer dan even via www.torenlaantheater.nl
 

Vrijdagmiddag 9 november 2018
Meezingcafé
o.l.v. Arie Perk
Aanvang: 15.00u
Entree € 9,00 incl. hapje/drankjes
Info en reserveren: www.torenlaantheater.nl

Vrijdagavond 9 november 2018
Irish Night
Folkpodium Zeist presenteert: duo Muller & Munnelly
Aanvang: 20.30u, zaal open: 20.00u
Entree:
Info en tickets: www.folkpodiumzeist.com
Elke tweede vrijdagavond van de maand treden bands op met vooral Keltisch repertoire in een ontspannen kroegsetting. Enkele weken van te voren wordt bekend gemaakt welke artiesten optreden. Veel bands vinden het leuk om voor of na hun optreden samen te spelen met meer muzikanten in een sessie. Dat laten we dan op tijd weten, zodat je zelf je instrument mee kunt nemen.

Het duo Muller & Munnelly (houten dwarsfluiten, diatonische accordeon en zang) neemt u mee in een spannend dialoog tussen de diepgewortelde Ierse muziek en een heel scala aan muzikale invalshoeken, om uiteindelijk uit te komen bij een heel eigen verhaal. Elementen van honderden jaren oud ontmoeten het spetterende geluid van de ‘roaring twenties’ even moeiteloos als geïmproviseerde klanken van onze tijd.

Het Duo Muller & Munnelly werd gevormd naar aanleiding van hun gezamenlijke liefde voor het presenteren van diep gewortelde muziek in hun persoonlijke stijl.

Ies Muller en David Munnelly kwamen allebei op erg jonge leeftijd in aanraking met folk-muziek. Toch benaderen ze het beiden vanuit verschillende achtergronden. Terwijl  Ies veel verschillende muzikale stijlen te horen kreeg en op zoek ging naar de wortels, kwam David ironisch genoeg precies van de andere kant. Hij begon bij de wortel van de Ierse traditie om zich daarna steeds breder te ontwikkelen.

Samen bewegen ze vrij tussen de Ierse muziek en geïmproviseerde motieven, met een heel eigen muzikale stem.

Zaterdag 10 november 2018
Toneelgroep KWAST:  “De ondergang van Raymond F.”
Aanvang is 20.15 uur; zaal is half uur van te voren open.
Kaarten zijn te koop aan de zaal en evt. vooraf te reserveren via de website https://www.toneelgroepkwast.nl/evenementen/. Toegang is € 10,00. Speciaal voor vrienden van het TorenlaanTheater enleden ASZ  geldt voor deze première-voorstelling een gereduceerde prijs van € 8,50. Voor en na de voorstelling is de bar geopend.

Op zaterdagavond 10 november speelt Toneelgroep KWAST de première-voorstelling van haar nieuwe productie . “De ondergang van Raymond F.” Na eerdere fijne samenwerking met de mensen van Noodtweer en het Torenlaantheater komen de spelers van KWAST graag hun nieuwe productie spelen aan de Torenlaan.

Raymond Feenstra, CEO van de grote multinational Coolworks en zijn vrouw, de bekende sociaal -democratische euro-parlementariër Henriette Draaier, zijn vervreemd geraakt van hun vroegere idealen. Zij leven in hun eigen riante beschermde wereldje. Totdat Bas-Jan de Jong, onderzoeksjournalist en stiefzoon van Raymond, een documentaire wil maken over het leven en de carrière van zijn stiefvader. Hij is iets op het spoor dat op fraude lijkt.

Dan dringen ook nog eens het Vinex-koppel Dick (een overbodig geworden boekhouder bij Coolworks) en zijn vrouw Sharon (arbeidsongeschikt geworden na de zoveelste reorganisatie) het huis binnen van de ondernemer en de politica. Eerst nog op zoek naar een baan maar al snel naar een antwoord op de vraag wie de schuld is van hun belabberde situatie. Raymond Feenstra misschien?

“De ondergang van Raymond F.” , geschreven door Eric de Vroedt onder de oorspronkelijke titel  Mightysociety4, is een maatschappelijke thriller over globalisering, populisme, en de kloof tussen de elite en de Dicks en Sharons van deze wereld.

Rolverdeling:
Raymond                        René Zegers
Henriette                        Jet Buijze
Bas-Jan                           Martin Bilstra
Dick                                 Jan Willem Fokker
Sharon                            Pauline Zumbrink
Regie en bewerking:      Adrian Goemans
Regieassistent:               Ans van de Berg

Zondag 11 november  2018
Jazz Club Zeist met: Radio Town Jazzband
Aanvang: 14.30u
Info en reserveren: www.jazzclub.nl

De Radio Town Jazzband, het bekende Gooise dixielandorkest uit de mediastad Hilversum, staat altijd garant voor een sfeervol en swingend optreden. Deze zevenmansformatie speelt originele oude-stijl jazzmuziek met invloeden uit New Orleans in de stijl van o.a. Louis Armstrong, Chris Barber en de Dutch Swing College Band met een knipoog naar blues, gospel en latin-jazz. De ‘Radio Town’ bestaat al meer dan vijftien jaar uit ervaren en enthousiaste musici die hun sporen hebben verdiend in diverse orkesten in binnen- en buitenland.

De bezetting: Peter Hyen - Cornet, Hans Schraders - Klarinet & Sax, Henk van der Ploeg - Trombone, Henk Hoedemaker - Piano, Frits Grevink - Contrabas, Hans Bos - Banjo, Peter Valderpoort – Drum
 

Zaterdagavond 17 november 2018
ASZ-dansen
Entree € 10,00 Leden ASZ en VriendTT € 8,00
Info en reserveren: Jeanette Herder 030 691 68 59.

 

Zaterdag 24 november  2018
Zeist Lacht: Stand up comedy met aanstormend en gevestigd talent
Aanvang 20.30u
Entree: € 7,50
Info: www.aotevents.nl
Reserveren: www.torenlaantheater.nl

Vergeet de sportschool en kom je buikspieren trainen bij ZEIST LACHT: TRY-OUT, COMEDY NIGHT.

Duik op deze zaterdagavond mee in de fascinerende wereld van stand-up comedy met aanstormend en gevestigd talent uit binnen- en buitenland. Een microfoon, grappen in razend tempo en het publiek. Met alleen deze ingrediënten bezorgen een aantal comedians en een MC u een geweldige avond.
Said el Hassnaoui ook wel bekend als WestSaid is een entrepreneur, presentator en stand-up comedian. Said is iemand bij wie je al moet lachen als hij opkomt. Met zijn hoge energie houdt hij het publiek met gemak in zijn ban. Een leuke verhalen verteller die van begin tot einde boeit.

Hij heeft een line-up samengesteld bestaande uit gevestigde namen en aanstormend talent. Comedians en een MC die nieuwe grappen komen vertellen en uitproberen’.

Zondagmiddag 25 november 2018

Folkpodium Zeist  presenteert:  Cinnamon
Aanvang: 15.00u, zaal open 14.30u
Entree:
Reserveren: www.folkpodiumzeist.com

Cinnamon maakt al vele jaren traditioneel Ierse Folk, op smaak gebracht met een vleug Nederlandse kaneel. Het repertoire is enorm gevarieerd. Naast  uitgelaten jigs en reels komen er rustige tunes en vreemde maatsoorten voorbij en ook eigen composities. Trekzak en Ierse fluiten, harp en uileann pipes, top-instrumenten in de Ierse muziektraditie, maken de sound van Cinnamon authentiek Iers. Een Indiase shruti box en het geluid van drie fluiten maken Cinnamon verrassend. Natuurlijk op een bedje van gitaar en bodhràn. Een mix van tunes wordt afgewisseld met songs en ballads, hartstochtelijk en beeldend gezongen door een fantastische zangeres.
Cinnamon brengt met zijn enthousiaste muziek zowel op grote als kleine podia het publiek in vervoering.