BENEFIET OPTREDEN VOOR HOSPICE

Zondagmiddag 31 maart 2019

BENEFIET OPTREDEN VOOR HOSPICE HEUVELRUG HOLLANDSE MIDDAG 
Zondag 31 maart 2019 
Optredens van Kees Haak, Dennis van de Polder, Marcel van Sas, Erna en Danny Temming, John Russel, Zeister Toppers, Suzanne Veldmeijer, Shantykoor Nootdweer 
 
Licht en geluid: JSLAUDIO met Marco en Jim vd Weerd en HESOUND 
 
€ 12,50 ENTREE 
Torenlaantheater, Torenlaan 38 te Zeist.  Zaal open om 13.30 uur aanvang 14.00 uur Kaarten zijn te reserveren bij: www.torenlaantheater.nl of bij hesound@outlook.com.
Telefonisch bij Bea Rijsdijk 06 – 305 45 398 

 

Andere voorstellingen deze maand:
 

Zaterdag 2 maart 2019
Utrechts Requiem

Aanvang 20.00u
Entree € 10,00 VriendTT en ASZ-leden € 8,00
Info en reserveren www.torenlaantheater.nl

Zes Utrechtse levensverhalen vormen de basis voor nieuw Requiem

Het Utregs Requiem is een bijzonder muzikaal evenement. Het vertelt de levensverhalen van zes mensen uit de provincie Utrecht. Levens waarin miskenning en uitsluiting en soms geweld of misbruik een rol spelen. Levenservaringen waarvan je, zeker in een aantal gevallen, zou zeggen ‘hoe kom je daar bovenop’. Kenmerkend voor alle hoofdpersonen in het Requiem is de veerkracht die hen redt. De altijd aanwezige wil om af te rekenen met het verleden en een nieuw leven op te bouwen. De wil om betekenis aan hun leven te geven die ze diep in hun hart voelen. Met vallen en opstaan.

De levensverhalen zijn bewerkt tot een libretto: een liedtekst. En zijn door vier hedendaagse componisten op muziek gezet. Deze opmerkelijke Utrechtse levensverhalen vormen een requiem, in een moderne jas. Het Utregs Requiem is een unieke muzikale vertelling geworden over leven en dood, hoop en angst, inclusiviteit en exclusiviteit, gevangenschap en bevrijding. Confronterend en herkenbaar tegelijkertijd.

Arjen werd als kind zo gepest dat hij er PTSS aan over hield. Als een beschadigd mens zocht hij zijn weg. Motty vluchtte uit Iran om zélf te mogen denken. Wilma werd mishandeld en probeert te voorkomen dat de geschiedenis zich blijft herhalen. Gert trad het klooster in maar verliet het ook weer en zijn muziek redde hem. O’den was kindsoldaat en Robert werd van pleeggezin naar pleeggezin gestuurd.

Na het eerste grote concert in TivoliVredenburg op 17februari jl. vindt een tournee plaats met de kamermuziekversie, langs een aantal buurthuizen in Utrecht, Zeist en Amersfoort. Op locaties waar je geen klassiek concert verwacht kan iedereen uit de buurt genieten van dit bijzondere project, ook al was je nooit eerder bij een “klassiek”concert.

Utregs Requiem is een initiatief van Ellen Blom en is een productie van Stichting Albarica. Het requiem wordt uitgevoerd door vier musici uit ensemble INSOMNIO (Harp, cello, klarinet en viool) en een projectkoor met leden van Neon en 2 solisten. Composities van Monique Krüs, Reza Namavar, Willem Wander van Nieuwkerk, Renske Vrolijk . Libretto: Herman van Tongerloo.

 

Woensdagochtend 6 maart 2019
Koffieconcert Wouter Harbers
Aanvang: 10.30u
Entree: vrije gift
 

Vrijdagmiddag 8 maart 2019
Meezingcafé o.l.v. Arie Perk
Aanvang: 15.00u
Entree: € 8,00
Info en reserveren: www.torenlaantheater.nl

Op elke 2e vrijdag van de maand gaan we samen zingen. Het Meezingcafé wordt georganiseerd door het TorenlaanTheater i.s.m. ASZ.
De in Zeist bekende dirigent Arie Perk heeft de muzikale leiding. Arie wil graag dat we ‘op een heel gezellige manier met elkaar zingen’. En daarbij hoort dan ook het samen genieten van een glaasje en een hapje. 
De toegangsprijs is € 8,-- inclusief koffie, 2 consumpties en een hapje. 
We zingen van 15.00 – 17.30uur met pauze en kunnen daarna napraten (of zingen) aan de bar. 
Info: Ulanda van Rooijen, 0343 56 27 68 en ulandakools@gmail.com 
 

Vrijdagavond 8 maart  2019
Irish Night met  The Coincidences
Aanvang: 20.30u
Tickets: €12,- (Vrienden: €9,20/Jeugd: €8,60)
Info en reserveren: www.folkpodiumzeist.com

Less than a fortnight away… from St.Patrick’s Day
Je kan natuurlijk een reisje naar Dublin boeken op 17 maart. Heel Ierland kleurt dan groen. Op straat wordt je omver gelopen door leprechauns en andere groen uitgedoste feestgangers, uit de kroegen rolt een overdaad aan Ierse klanken. There you see fiddlers and pipers competing, the boys from Connemara and the Clare unmarried maidens.

Of….. je gaat op 8 maart naar Het Folkpodium Zeist. The Coincidences spelen in verschillende versnellingen. Met gevoelige ballads, loepzuiver gezongen door Marlijn of de wat ruigere traditionals en snelle jigs en reels met een hoofdrol voor Patrick O’Bryan. Ook dit jaar staat de nog jonge band op verschillende festivals, in Irish pubs en openluchttheaters, een eerste CD is in de maak. Nu voor het eerst en voor een Pre St.Patricks Day party op de planken van het Folkpodium Zeist!
Dichterbij Dublin kun je niet komen, dus smeer de kelen en kom met velen…..

Nieuwsgierig? Kijk op de website www.thecoincidences.nl

 

Zaterdagmiddag 9 maart 2019
Nootdweer presenteert: De TORNADO’S

Aanvang 14.00u
Entree: vrije gift
Info en reserveren: www.torenlaantheater.nl
Stichting de Paraplu organiseert allerlei activitteiten voor verstandelijk beperkten. Eén van de activiteiten is een muziek groep.

De Tornado’s maken muziek met veel enthousiasme. Twee of drie keer per jaar wordt er opgetreden in een verzorgingshuis, kerk, theater, of bij een jubilerende vereniging. Het repertoire is gevarieerd en verrast jong en oud. Daardoor is elk optreden gezellig en feestelijk. Deze middag spelen ze samen met Shantykoor Nootdweer

 
Zaterdagavond 9 maart 2019
Zeist Lacht: stand up comedians
Aanvang 20.30u
Info en reserveren: www.aotevents.nl

 

Zondagmiddag 10 maart 2019
Jazzclub Zeist:
Dutch All Stars Jazz Band
Aanvang : 14.30 uur – zaal open 14.00 uur
info en reserveren: www.jazzclubzeist.nl

De band is gestart in 2000 en is sindsdien een graag geziene gast in jazzclubs, op festivals en bij andere culturele evenementen, zowel in binnen- als buitenland. Met aanstekelijk enthousiasme brengen de bandleden een heel gevarieerd repertoire: New Orleans, Dixieland, Blues, Chicago-style,Mainstream, Swing,  Close Harmony Singing, Boogiewoogie,  etc. etc. Hierbij zijn invloeden van Louis Armstrong, Fats Waller, Benny Goodman,Eddie Condon en vele andere jazzgrootheden herkenbaar. Diverse tournees werden gemaakt naar festivals en jazz clubs in diverse landen van Europa. Terecht kan worden gesteld dat “The Dutch All Stars Jazz Band” zeker tot één van de toonaangevende jazzformaties van Nederland kan worden gerekend.

De samenstelling van “The Dutch All Stars Jazz Band” ziet er als volgt uit:

Frits Louwerens - slagwerk;
Jacques Kingma - contrabas;
Jan Gombert - banjo, gitaar, piano;
Henk van Muijen - trombone, piano en vocals;
Eugène de Bruijn - klarinet, saxen, piano, gitaar en vocals ;
Frans van Wasbeek - trompet, cornet, bügel, vocals en bandleader.

Website: www.dasjazzband.nl

 

Zaterdag 16 maart
De eerste Euritmie Inspiratie Dag 2019 is er!
van 10 tot 16 uur

Kosten € 75,- incl. thee, koffie, soep
Info/ aanmelding: cmaheijdeman@live.nl tel nr. Juliette: 06 37167121

Geboren uit het enthousiasme van de Zomerweek 2018: De eerste Euritmie Inspiratie Dag 2019 is er!

Met Euritmie en Papier. Een knisperende dag waar je wakker wordt voor de tussenruimte, voor het prikkelende nieuwe door je al je zintuigen heen. Wat gaat de lente jou geven ?

Euritmie elementen, worden aangereikt en geoefend en geven ruimte tot het maken van eigen creaties. Met aandacht voor jouw individuele uitdrukking. Als volgende stap: tot een drieklank komen met 3 personen en uiteindelijk tot een samenklank in de totale beweging. Workshopleiders: Juliette van Lelieveld en Chantal Heijdeman

Kosten € 75,- incl. thee, koffie, soep. Overmaken uiterlijk vóór 10 maart naar Stichting Uit Eigen Beweging NL72 INGB 0002 9834 14 o.v.v. Inspiratie Dag 1
Info/ aanmelding: cmaheijdeman@live.nl tel nr. Juliette: 06 37167121

 

Zaterdagavond 16 maart 2019
Dansen met ASZ
Aanvang: 20.00u
Zaal open: 19.30u
Info en reserveren: www.seniorenzeist.nl

Zondagmiddag 17 maart  2019
Kindertheater “Alweer Zondag”
“Peter en de wolf”
Aanvang: 14.30u
Entree: kinderen € 7,50 – volwassenen € 10,00
Info en reserveren: www.torenlaantheater.nl

Peter en de Wolf
Een bewerking van Peter en de Wolf door 'AlweerZondag'.

Ook bij dit prachtige verhaal kunnen kinderen meespelen met Peter en de Wolf.
Eva van der Molen brengt met haar buitengewone pianospel alle dieren tot leven.
 

Zaterdagavond 23 maart 2019
Nootdweer presenteert: Popkoor Pebbles

Aanvang 20.15u
Entree: € 7,50 inclusief koffie en consumptie
Info en reserveren: www.torenlaantheater.nl

Shantykoor Nootdweer zingt deze avond met het Popkoor Pebbles uit Amersfoort.
Popkoor Pebbles is een koor van 45 enthousiaste vrouwen en mannen opgericht in 2009, waarbij het plezier hebben in zingen voorop staat. Ze zingen een afwisselend repertoire dat bestaat uit ballads, musical- en popsongs vanaf de 60’er jaren tot nu. We willen met Pebbles genieten van het zingen en ervoor zorgen dat het fijn is om naar ons koor te luisteren en te kijken, want ook de presentatie wordt niet vergeten.
 

Zondagmiddag 24 maart  2019
Folkpodium Zeist:  Sjisha Group
Aanvang: 15.00u
Tickets: € 15,00
Info en reserveren: www.folkpodiumzeist.com

Shisha Group op het Folkpodium Zeist! Een spetterende ontmoeting van muzikale culturen, gebracht door eersteklas muzikanten, dat willen we niet missen.Shisha Group is het nieuwe trio van Haytham Safia (Arabische u’d, zang), Janos Koolen (mandoline, gitaar, piano) en Arthur Bont (drums, percussie). In de composities van Shisha Group botst de muzikale Arabische wereld met de westerse muziekcultuur en versmelt daarbij tot een niet eerder gehoord magisch klankbeeld. Er zijn geen grenzen, alleen liefde voor muziek. Reis over de wereld met Shisha Group en laat je verrassen door spannende muziekstukken, verhalende improvisaties en gevoelige zang. De ervaren musici van dit trio hebben samengewerkt met NO Blues, Frédérique Spigt, Steam Power, Douwe Bob en Irena Filippova. Onlangs verscheen het eerste album van Shisha Group bij Continental Records.

 

Donderdagmiddag 27 maart 2019
ASZ-Lezing: Liefde en dood in de Middeleeuwen

Aanvang 15.00u
Entree: € 5,00 - ASZ-leden en vriend TT  €3,50
www.seniorenzeist.nl

Lezing 'Liefde en dood in de Middeleeuwen' door Ad van der Lee I n het centrum van deze lezing staat de Minnezang, een poëzievorm waarbij de ridderdichter op geheel eigen wijze zijn (meestentijds platonische) liefde voor een (meestal) getrouwde adellijke dame tracht vorm te geven. In verband hiermee zal uitgebreid aandacht worden besteed aan de historische achtergrond. Thema’s als de Ronde Tafel van koning Arthur, de zoektocht naar de Heilige Graal, de betekenis van de kruistochten, de taalontwikkeling en de sociologische achtergronden in de Middeleeuwse maatschappij komen aan bod. E.e.a. gebeurt aan de hand van een power-point-presentatie. Kennis van het Duits is wel handig, maar niet vereist. Ruimschoots gelegenheid tot het stellen van vragen.

 

Zaterdag 30 maart 2019
Lezing Bachs Johannes Passion versus Matthäus Passion
Organisatie Arie Perk

PROGRAMMA TORENLAAN (Locatie: Torenlaan 38, Zeist)

 10.00 uur koffie

 10.30 uur start lezing

 11.15 uur koffie

 11.30 uur vervolg lezing

 12.15 uur lunch

 13.00 uur vervolg lezing

 14.00 uur afsluiting en boekenverkoop

Je kunt inschrijven voor de lezing in de Torenlaan door € 27,50 over te maken op bankrekening

NL29 ASNB 0707102413 ten name van FMM Heimweg o.v.v. “Passie” + je naam en emailadres.

Je ontvangt dan het toegangsbewijs per kerende email.

Let op: er is slechts een beperkt aantal kaarten beschikbaar!

Hiervoor krijg je de lezing, een heerlijk lunchbuffet en koffie/thee.

Voor overige drankjes en hapjes is de bar open tijdens de pauzes en na de lezing.