Alweer Zondag

Zondagmiddag 20 januari 2019
Kindertheater Alweer Zondag met “De rattenvanger van Hamelen”

Vanaf januari 2019 zet het TorenlaanTheater een nieuwe stap in het theateraanbod in Zeist. Elke derde zondag in theaterseizoen 2018/2019 geeft Kindertheater ”AlweerZondag” een leuke kindermeespeelvoorstelling. De voorstellingen zijn voor het hele gezin en duren ongeveer 45 minuten. Meespelen of lekker bij papa of mama op schoot blijven zitten, onze voorstellingen zijn voor iedereen leuk om aan mee te doen.

Op 20 januari 2019 om 14.30 uur is de Rattenvanger weer actief . Ook het TorenlaanTheater in Zeist heeft last van een ongelofelijke rattenplaag.
Het is de eerste keer dat meespeelkindertheater "AlweerZondag" in dit theater speelt.
Entree voor kinderen en volwassenen is 6,00 Euro.
Meespeelkindertheater “AlweerZondag” heeft geen vaste bezetting. Zo worden we regelmatig muzikaal bijgestaan door Annerieke van der Loo op piano of Peter de Boer met zijn gitaar. Bij Peter en de Wolf speelt Eva van der Molen op piano. De theatergroep heeft Ron Tuinenburg als vaste spil en hij speelt regelmatig alleen. Nou ja, alleen…?

Tijdens deze voorstellingen spelen jullie alle andere rollen. Gelukkig komen Ruth Riemersma en andere heksen en prinsessen regelmatig langs om de boel flink in de soep te laten lopen.

Tot ziens op de derde zondagmiddag van zowat elke maand bij misschien wel het allerleukste Kindermeespeeltheater van de hele wereld.

Aanvang: 14.30u
Info en reserveren: alweerzondag.jouwweb.nl

 

Wanneer speelt “AlweerZondag” in het TorenlaanTheater?

20 januari: De Rattenvanger van Hamelen. Een bekend verhaal, maar als je meespeelt…wordt het toch weer heel anders.

17 februari: Karel kwast en het betoverde schilderij. Karel maakt magische schilderijen… maar daar weet hij zelf niets van.

17 maart: Peter en de wolf (gewijzigde prijzen kind 7.50, volwassenen 10,00 euro). Een bewerking van AlweerZondag. Ook bij dit prachtige verhaal kunnen kinderen meespelen met Peter en de Wolf. Eva van der Molen brengt met haar buitengewone pianospel alle dieren tot leven.

19 mei: Help, de prins kan niet zwemmen. Een super grappig verhaal over een prins die echt nog wel iets van kinderen kan leren.

16 juni: Het sprookje. Wat is jouw allerliefste sprookje? Mail ons, alweerzondag@gmail.com, welk sprookje je wilt zien. Wie weet spelen we dit dan op 16 juni voor jou in ons mooie TorenlaanTheater.             

 

Andere voorstellingen bij Torenlaan Theater:

Woensdagochtend 9 januari 2019
Koffieconcert Wouter Harbers
Aanvang: 10.30u
Entree: vrije gift
Info en reserveren: www.torenlaantheater.nl
Winterse beelden met liedteksten. Wouter brengt onssamen met Rutger van Oeveren in winterse sferen. En misschien na afloop een beker 'chocomelk'?
 

Vrijdagmiddag 11 januari 2019
Meezingcafé o.l.v. Arie Perk
Aanvang: 15.00u
Entree: € 8,00
Info en reserveren: www.torenlaantheater.nl

Op elke 2e vrijdag van de maand gaan we samen zingen. Het Meezingcafé wordt georganiseerd door het TorenlaanTheater  i.s.m. ASZ.
De in Zeist bekende dirigent Arie Perk heeft de muzikale leiding. Arie wil graag dat we ‘op een heel gezellige manier met elkaar zingen’. En daarbij hoort dan ook het samen genieten van een glaasje en een hapje. 
De toegangsprijs is € 8,-- inclusief koffie, 2 consumpties en een hapje. 
We zingen van 15.00 – 17.30uur met pauze en kunnen daarna napraten (of zingen) aan de bar. 
Info: Ulanda van Rooijen, 0343 56 27 68 en ulandakools@gmail.com 
 

Vrijdagavond 11 januari 2019
Irish Night: Maalstroom
Aanvang 20.30u

Info en reserveren: www.folkpodiumzeist.com

Maalstroom, een Nederlandse viermansformatie, geeft een hele nieuwe draai aan Keltische folk. De deunen die Gilles, Michel, Job en Paul componeren zijn beïnvloed door de Ierse, Engelse en Nederlandse muziektraditie, traditionele liederen krijgen een nieuw jasje. Fiddler Gilles Rullmann en (bas)klarinettist Michel Duijves staan met hun bijzondere samenklank centraal in het eigen karakter van Maalstroom.

 
Zaterdagavond 12 januari 2019
Zeist Lacht: Stand up Comedians
Aanvang 20.30u
Info en reserveren: www.aotevents.nl
 

Zondagmiddag 13 januari 2019
Jazzclub Zeist:
Freetime Old Dixie Jassband
Aanvang: 14.30 u
Zaal open: 14.00 u
info en reserveren: www.jazzclubzeist.nl
In 1971 begon de Freetime, het oudste jazzorkest van Enkhuizen, met het maken van jazzmuziek. Net daarvoor was de band van Jan Jaap Kroeb en Ruud Peerdeman, " de Mississippi Stompers " net uit elkaar gevallen. Broers Piet en Jaap de Wit hadden al in een aantal muziek ensembles gespeeld en door hun enorme interesse in jazz muziek gingen zij op zoek naar wat jongens voor het starten van een band. Zij kwamen Jan Jaap en Ruud tegen, die kenden nog wat andere jongens. Zo onstond de Freetime Old Dixie Jassband met Piet de Wit op piano, Jaap de Wit op sousafoon, Jan Jaap Kroeb op klarinet, Ruud Peerdeman op trompet, Rob Vlam op trombone, Jan Loots op banjo en Cor van der Horst op Drums.

De Muziek:

De Freetime Old Dixie Jassband is inmiddels bekend door hun eigen Freetime-sound en weten ze vele jazzliefhebbers om hun vinger te winden.
De band heeft een enorme bounce, meerstemmige arrangementen en vette solo's die karakteristiek zijn voor de band.  Een optreden van de Freetime is als een reis door de jazz waarbij o.a. Ragtime's, Stomps, Latin-stukken en de Blues de revue passeren. Mede hierdoor is een optreden van deze band een afwisselende happening. Naast de vele optredens in het binnenland staan er elk jaar meerdere trips naar het buitenland in de agenda. Mis ze niet!

website: www.freetimeolddixiejassband.nl

 
Dinsdagmiddag 15 januari 2019
Minicursus: Tuinvogels herkennen door Frans van Bussel

Aanvang 14.00uur
Kosten € 5,00

ASZ organiseert in samenwerking met de KNNV en Vogelbescherming een minicursus 'Tuinvogels herkennen'. 
In één middag en één excursie leert u hoe u de tuinvogels kunt herkennen en benoemen en leert u hoe u de tuinvogels in de winter kunt helpen. 
Herkent u de vogels in uw tuin? Kunt u een koolmees onderscheiden van een pimpelmees, of kunt u een koperwiek van een zanglijster onderscheiden?
De cursus wordt gegeven in het Torenlaan Theater, Torenlaan 38 in Zeist. 
- De cursusmiddag is op dinsdag 15 januari van 14.00 tot 16.00 uur. 
- De excursie is op vrijdag 18 januari van 10.00 tot 12.00 uur.

De start van de excursie is op de parkeerplaats bij Slot Zeist.
De cursus wordt gegeven door Frans van Bussel.
Opgeven bij Frans van Bussel fvanbussel@planet.nl of 0306931168 of 06 575 60830. 
U krijgt na uw aanmelding een bevestiging of de cursus doorgaat en of u nog mee kunt doen.
Na deze minicursus kunt u succesvol meedoen met de Tuinvogeltelling in het weekend van 26en 27 januari.
 

Zaterdagavond 19 januari 2019
Nieuwjaarsbal – ASZ
Aanvang: 20.00u
Zaal open: 19.30u
Info en reserveren: www.seniorenzeist.nl

We beginnen het nieuwe dansjaar met de fantastisch band Dane met zangeres. Het afgelopen jaar hebben we twee keer van deze band kunnen genieten. Alle dansers waren enthousiast.

Dus kom zaterdag 19 januari naar het Nieuwjaarsbal in het Torenlaan Theater.

We verwachten in elk geval ook de mensen die de afgelopen maanden onze danscursus hebben gevolgd om het geleerde in de praktijk te brengen.
Neem gerust iemand mee, iedereen die kan dansen is welkom.

De zaal is open vanaf 19.30 uur. We dansen van 20.00 uur tot 23.00 uur.

Toegang is € 10,-. Leden van ASZ en Vrienden van het Torenlaan Theater betalen slechts € 8,-
Er is een bar waar je tegen zeer redelijke prijzen koffie, thee en drankjes kunt kopen. Informatie over de dansavonden en de danslessen bij Jeanette Herder 030 691 68 59.

 
Zaterdagavond 26 januari 2019
Nieuwjaarsconcert OpStap en OpStreek
Aanvang 18.30u
info: www.opstreek.eu

Het jeugdsymfonieorkest OpStreek bestaat uit twee orkesten, OpStreek en OpStap. We zijn een laagdrempelig orkest voor de jeugd in de leeftijd vanaf 8 jaar voor de gemeenten Zeist, Utrechtse Heuvelrug en omgeving. OpStap is het leerorkest voor kinderen op de basisschool.

Het orkest bestaat nu ruim15 jaar en telt ongeveer 25 leden die wekelijks samen muziek maken en jaarlijks een aantal concerten geven. OpStreek biedt de mogelijkheid om te leren samenspelen in een orkest, ervaring op te doen in het spelen voor publiek en vooral om plezier te houden in het muziek maken. We spelen klassieke muziek, maar ook filmmuziek en popmuziek.
We treden een paar keer per jaar op. Twee keer per jaar hebben we een groot concert. Daarnaast doen we mee met activiteiten zoals bijvoorbeeld het Juniorenorkesten Spektakel in het Archeon of de Dag der Kunsten in Zeist.

 
Zondagmiddag 27 januari 2019
Folkpodium Zeist: Blue Dew

Aanvang: 15.00u
Info en reserveren: www.folkpodiumzeist.com

‘My Turn of Phrase’ is de nieuwe voorstelling van de folktheaterband Blue Dew; een muziekprogramma met liedjes, met zorg gekozen, gespeeld en gezongen door Pim Leutholff, de gitarist van Blue Dew. Pim wordt hierbij begeleid door de andere Blue Dew muzikanten: Wendy van Zomeren (viool en zang), Helga Huisjes (gitaar en zang) en John Beumer (bluesharp, bas en zang).

Pim Leutholff speelt al ruim dertig jaar gitaar en is al bijna net zo lang muzikant bij de theaterfolkband Blue Dew. In deze periode heeft hij een prachtig repertoire verzameld van ‘typische Pim liedjes’. Zoals nummers van de Noord-Ierse liedschrijver en zanger Paul Brady, de Brits/Ierse folkmuzikant Andy Irvine en de Amerikaanse singer-songwriter Harry Chapin. Allemaal juweeltjes die ontroeren of juist stevig aangeven hoe wreed het leven soms in elkaar steekt.
Hieruit heeft Pim voor de voorstelling “My Turn of Phrase” de liedjes gekozen die hij graag, samen met Blue Dew, voor publiek wil spelen: My heart’s tonight in Ireland, Mary and her soldier, Shooting Star, Nothing but the same old story, e.v.a.. Het resultaat is een  intieme voorstelling met ruim twee keer drie kwartier luisterplezier dankzij het karakteristieke en bij het publiek geliefde stemgeluid van Pim, bijzondere gitaarpartijen, fijn vioolspel, meerstemmige zangbegeleiding, akoestische bas en mondharmonica.
Na de grote theatervoorstellingen van de afgelopen 15 jaar, gaat Blue Dew met My Turn of Phrase helemaal terug in de huiskamersfeer, omdat dit het mooiste past bij deze intieme voorstelling.

 
Woensdagmiddag 30 januari 2019
ASZ-lezing door dichteres  Vian Moo (Ricky van Dijk)
Titel: “De magie van toeval”
Aanvang: 15.00u
Info en reserveren: www.seniorenzeist.nl

Lezing ‘De magie van toeval’ door Vian Moo

‘Dat is ook toevallig’! Vian Moo (1961) vertelt over ervaringen die ons ‘toevallen’. Je denkt aan iemand en op dat moment belt hij je op. Twee losstaande gebeurtenissen vallen samen in de tijd.  Je kunt het als ‘stom toeval’ afdoen of het bijzondere ervan inzien. Hoe meer je er voor open staat, hoe vaker toeval opduikt in je leven. Vian vertelt over haar fascinatie voor het begrip synchroniciteit en illustreert dit met verhalen, gedichten en muziek.

Datum, locatie en tijd: woensdag 30 januari, Torenlaan Theater, aanvang 15.00 uur. Zaal open en kaartverkoop: 14.30 uur. Kosten excl. Koffie/thee: € 3,50 ASZ-leden, € 5,- niet-leden (alleen contant).

 
Zaterdagavond 2 februari 2019
ASZ toneel: Zonder onderschriften

Aanvang 20.00u
Zaal open 19.30u
Info: www.seniorenzeist.nl

 
Zondagmiddag 3 februari 2019
ASZ toneel: Zonder onderschriften

Aanvang 15.00u
Zaal open 14.30u
Info: www.seniorenzeist.nl

 
Woensdagochtend 6 februari 2019
Koffieconcert Wouter Harbers
Aanvang: 10.30u
Entree: vrije gift

 
Vrijdagmiddag 8 februari  2019

Meezingcafé o.l.v. Arie Perk
Aanvang: 15.00u
Entree: € 8,00
Info en reserveren: www.torenlaantheater.nl