The Billy Joel Experience

Zondagavond 15 juli

The Billy Joel Experience
Alexander Broussard & 003

Aanvang 20.00 uur
Tickets: 10 euro, reserveren aanbevolen. Resterende kaarten aan de zaal als je geluk hebt.

Kaarten bestellen op https://www.eventbrite.nl/e/tickets-the-billy-joel-experience-44735769892?aff=ebdssbnotavail

Billy Joel

De liedjes van Billy Joel behoeven geen introductie meer. Ze zijn deel geworden van ons collectieve geheugen. Hij behoort tot de meest succesvolle artiesten uit de popgeschiedenis en heeft meer dan 30 top tien hits op zijn naam staan. Zijn repertoire bestrijkt eigenlijk alle kanten wel van het pop-spectrum: natuurlijk de klassieke meezinger “The Pianoman” maar ook swingende rockers zoals “My life”, prachtige ballads zoals “Honesty” of lekkere Rock & Roll zoals “Only the good die young”. Stuk voor stuk nummers die live misschien nog wel meer indruk maken dan op de plaat. En hoewel Billy (69) nog steeds optreedt, is de kans erg klein dat hij nog in Nederland zal neerstrijken. Het werd dus hoog tijd voor een tribute. Vandaar: The Billy Joel Experience.

Alexander & 003

Alexander is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een veelgevraagd en veelzijdig pianist/toetsenist en zanger/entertainer. Met een indrukwekkend cv dat start van de meest prestigieuze pianobars en doorloopt tot en met Najib Amhali (PlusSupportAct), De Corona’s, Twarres, en vele anderen is Alexander op zowel grote als kleine podia door heel het land een graag geziene gast.

Met zijn band “003” bracht hij eerder 5 singles en een dubbel live album uit met eigen werk dat door menig radiostation met enthousiasme ontvangen is en de nodige airplay heeft mogen genieten.

Na 5 jaar vond het team het tijd om een nieuw avontuur aan te gaan. Gezamenlijk werd besloten om het oeuvre van Billy Joel onder handen te nemen. Het resultaat?
The Billy Joel Experience!

Andere voorstellingen:

Zaterdagmiddag 23 juni
Folkpodium Zeist organiseert i.s.m. het TorenlaanTheater een Irish and Folkfestival op en rond het Emmaplein in het centrum van Zeist van 13u tot 16.30u. U kunt genieten van Itchy Fingers (Iers) Wouter Kuyper (Bal folk) Vandiekomsa (Brabantse folk) Blue Monday (Iers) Mind the Midges (Iers) Gwendolyn (Keltisch) Luuk Lenders (Folk-varia) Wrong Direction (Iers) Tamarix (Folk-varia). Afsluiting met Irish Stew en muziek in het TorenlaanTheater.

Zondagmiddag 24 juni 2017
Folkpodium Zeist  presenteert:  CLACHAN
Aanvang: 15.00u
Reserveren: www.torenlaantheater.nl

Woensdag 4  juli  2018
Koffieconcert Wouter Harbers and Friends
Aanvang 10.30u Zaal open 10.00u
Entree: gift
Info en reserveren: www.torenlaantheater.nl

met violist Robert Cekov - Klassieke Folklore

Pianist Wouter Harbers en violist Robert Cekov zijn inmiddels een echt duo met zo'n 20 optredens per jaar... Ze verrassen u deze ochtend op een selectie van klassieke folklore: zo dansen we samen de zomerstop in! 

Zaterdag 7 juli 2018

Bloedbruiloft van Federico Garcia Lorca  
Gespeeld door: Theatro Triori
Aanvang: 20.00u, zaal open 19.30u
Entree € 7,50 – VriendTT, cjp en tot 18 jaar € 5,00
Info en reserveren: torenlaantheater.nl
en/of E: theatrotriori@gmail.com W: https://theatro-triori.jimdosite.com F:Theatro-triori

Korte inhoud: Een familiedrama in Spaanse sferen over de strijd tussen verstand en gevoel en de fatale consequenties van familie-eer. 

Uitgebreidere beschrijving:

Theatro Triori uit Driebergen/Doorn speelt het beroemde theaterstuk Bloedbruiloft uit 1933 van Garcia Lorca (1898-1936). Een Spaanse “Romeo en Julia” over een verstikkend verstandshuwelijk, waarin verlangens en gevoelens geen ruimte krijgen binnen de harde tradities van het Spaanse platteland aan het einde van de 19e eeuw. Wanneer een Spaans meisje in die tijd oud genoeg was om te trouwen, moest ze de wens van haar ouders volgen en een goede partij haar jawoord geven. Ze wist dan dat ze voor de rest van haar leven tussen vier muren zonder uitzicht zou moeten vertoeven. En al haar verlangens en dromen zou moeten opgeven. 
In Bloedbruiloft is Lucia zo'n meisje dat heeft ingestemd om te trouwen met een man uit een  goede familie. In haar hart houdt zij echter nog van haar eerdere minnaar Leonardo. Maar de familie van Fernando heeft de broers en vader van de aanstaande bruidegom vermoord, wat de verhouding tussen de twee families op scherp zet. Als de impulsieve en gepassioneerde Leonardo hoort dat zijn grote liefde Lucia gaat trouwen, wil hij haar nog één keer overtuigen van zijn liefde. Hij doet dat  op de dag dat Lucia gaat trouwen met alle consequenties van dien.

Bloedbruiloft is een gepassioneerd, zwoel stuk waarmee u zich even in Spanje waant.

Het stuk wordt uitgebreid ondersteund door traditionele gitaarmuziek, zeer fraai uitgevoerd door Armando Espinoza.

Lorca schreef driehonderd gedichten en vijf toneelstukken, waaronder de Bloedbruiloft. Het stuk vertoont vele parallellen vertoont met zijn eigen leven. Lorca heeft altijd geknokt om zichzelf te mogen zijn, zijn bloed te mogen volgen, trouw te zijn aan zichzelf. Niet ingedampt, zeker niet in de liefde. Maar het liep slecht voor hem af. Kort maar hevig en gepassioneerd heeft hij geleefd. Ook zijn einde was gewelddadig en bloederig.  
Een heerlijke sfeervolle middag met Keltische volksmuziek uit Ierland. Clachan bestaat uit 6 muzikanten afkomstig uit de omgeving van Utrecht en Haarlem, ze spelen volksmuziek uit Ierland, Schotland, Galicië, en Bretagne.