Jan Brokken vertelt

 

Boekhandel Kramer & van Doorn organiseert een wel heel bijzondere lezing, waarvoor u als lezer van het ZeisterMagazine natuurlijk ook van harte welkom bent!

Jan Brokken, een Nederlandse auteur in het rijtje van Harry Mulisch en W.F. Hermans, geeft een lezing naar aanleiding van het in oktober te verschijnen boek ‘De rechtvaardigen’. Jan Brokken zal vertellen over zijn boek, vragen beantwoorden en aansluitend zijn boeken signeren. Vanwege de te verwachten interesse organiseert de boekhandel deze lezing samen met onze collega's van  boekhandel Broese, in de Janskerk te Utrecht. Wilt u verzekerd zijn van een zitplaats, bestel dan tijdig uw toegangsbewijs. U bent van harte welkom!

Over De rechtvaardigen:
Aan het begin van de Tweede Wereldoorlog ontdekte de Nederlandse consul in Kaunas (Litouwen) een manier om duizenden uit Polen gevluchte Joden het leven te redden: hij schreef voor hen een visum uit voor Curaçao. Daarmee reisden de Joden met de Trans-Siberië Express naar Japan, van waaruit ze zich over de hele wereld verspreidden – vrijwel allen overleefden de oorlog. Het verhaal van die Nederlandse consul, Jan Zwartendijk, is even verheffend als heldhaftig. In korte tijd schreef hij koortsachtig duizenden visa uit. Hij werd bij zijn actie geholpen door zijn Japanse collega in Kaunas en de Nederlandse ambassadeur in Riga. In 1997 kreeg hij postuum de Yad Vashem-eretitel ‘Rechtvaardige onder de Volkeren’. Jan Brokken beschrijft het leven van Jan Zwartendijk en de lotgevallen van veel van de ontkomen Joden in een meeslepend epos, waarin een treffend beeld wordt geschetst van een wanhopige tijd. De rechtvaardigen is een les in moed, in het maken van de juiste keuzes op het juiste moment.

Datum: woensdag 17 oktober | aanvang 19.30 uur
Locatie: Janskerk, Janskerkhof 26, 3512 BN Utrecht
Toegang: € 7,50 (Als vriendenkaarthouder betaalt u € 6.-)
Toegangsbewijzen zijn verkrijgbaar in de winkel!

 

Graag tot ziens op deze lezing. Maar we organiseren veel meer: kijk voor het totale aanbod op onze website www.kramerenvandoorn.nl