Pieter Waterdrinker komt naar Zeist!

 
Wij zijn zeer verheugd dat we wederom een grote naam te gast hebben! Op vrijdagavond 14 december komt schrijver en journalist Pieter Waterdrinker naar Zeist voor een lezing over zijn recent verschenen boeken!

Pieter Waterdrinker (Haarlem, 1961) woont afwisselend in Moskou en Sint-Petersburg. Hij publiceerde onder andere de romans Liebmans ringEen Hollandse romance, Duitse bruiloft en De Dood van Mila Burger en de verhalenbundel Montagne Russe.

Zijn werk is in het Engels, Duits en Russisch vertaald en werd genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs, de Gerard Walschapprijs en de Bob Den Uyl Prijs. Van Duitse bruiloft werden de internationale filmrechten verkocht en er verscheen begin 2016, bijna tien jaar na de eerste verschijning, een herziene editie.

In april 2016 verschijnt tevens Poubelle, een panoramische en hermansiaanse roman die de dilemma’s van deze tijd blootlegt aan de hand van o.a de oorlog in Oost-Oekraïne en de MH17-ramp.

In Waterdrinkers nieuwste, sterk autobiografische roman Tsjaikovskistraat 40 – verschenen in 2017 – neemt hij de lezer mee op een duizelingwekkende reis door de Russische geschiedenis en door zijn eigen leven.

Onlangs verscheen de verhalenbundel Een dame in Kislovodsk en andere Russische vertellingen, een selectie van verhalen uit zijn eerdere verhalenbundels en een aantal niet eerder gebundelde verhalen.

Tijdens en na afloop is er voldoende gelegenheid om met Pieter Waterdrinker in gesprek te gaan en uiteraard is er ook de mogelijkheid om zijn boeken aan te schaffen te laten signeren. 

Datum: vrijdag 14 december 2018

Locatie: Bibliotheek Idea Zeist

Tijd: 20:00 uur

Kosten: € 11,- en € 9,50 voor leden van Bibliotheek/Idea Zeist.

Kaarten zijn bij ons in de winkel te koop of online.

Wij organiseren deze lezing samen met Bibliotheek Idea Zeist en Literair Zeist.