Ontmoeting met Ester Naomi Perquin

 
Dichter des Vaderland Ester Naomi Perquin vertelt op 24 januari in de bibliotheek over haar werk.

Ester Naomi Perquin (1980) groeide op in Zeeland en woont al jaren in Rotterdam. Ze volgde schrijfonderwijs in Amsterdam en werkte jarenlang als gevangenisbewaarder om dat te kunnen betalen. In 2007 debuteerde zij bij Uitgeverij van Oorschot met de dichtbundel Servetten halfstok. In 2009 volgde Namens de ander.

Voor haar werk ontving ze onder meer de Anna Blamanprijs, de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs en de J.C. Bloemprijs. Begin 2012 verscheen haar bundel Celinspecties, over het leven achter tralies. Deze bundel werd bekroond met de VSB Poëzieprijs 2013. In januari 2017 verschijnt haar nieuwe bundel Meervoudig afwezig.

Met grote regelmaat draagt ze haar werk voor op festivals in binnen- en buitenland. Sinds maart 2015 is Ester Naomi Perquin de vrijdagnacht-presentator van het VPRO programma Nooit meer slapen op Radio 1, waar ze uiteenlopende gasten interviewt over leven en werk.

Deze schrijversontmoeting wordt georganiseerd in samenwerking met Literair Zeist.

Locatie: Bibliotheek Idea, Markt 1, Zeist
Datum en tijd: 24 januari 2018 om 20:00
Prijs: € 11,00 / € 9,50 leden Idea

Kaartverkoop: online via www.ideacultuur.nl, bij Bibliotheek Idea Zeist en bij de entree van de zaal (indien voorradig). Betalen in de bibliotheek en bij de entree van de zaal kan uitsluitend per pin.

Foto: Tessa Posthuma de Boer