Verdronken vlinder

Zondag 13 januari 2019  Beauforthuis

‘VERDRONKEN VLINDER’

Josee Koning bezingt unieke teksten van haar man Lennaert Nijgh

Lennaert Nijgh mag met droge ogen worden betiteld als Neerlands bekendste tekstdichter. Beroemd om zijn virtuoos en zijn volstrekt originele taalgebruik. Zijn naam is onlosmakelijk verbonden met die van Boudewijn de Groot. Na een bewogen leven overleed hij in 2002. Enige tijd geleden werden er nooit eerder gepubliceerde teksten van hem gevonden in het Literatuurmuseum. Deze zijn op muziek gezet door o.a. Herman van Veen en Frank Boeijen. Josee trok de stoute schoenen aan en nam de juweeltjes op met haar band Batida. Op 13 januari deze liedjes en meer in het Beauforthuis!

Lennaert Nijgh (1945-2002) schreef de tekst voor hits als TestamentLand van Maas en WaalMalle Babbe en Verdronken Vlinder, onsterfelijk gemaakt door o.a. Boudewijn de Groot en Rob de Nijs.

Zangeres Josee Koning, twaalf jaar getrouwd met Nijgh, las ze en liet er muziek bij maken. Zo ontstond het album Verloren en Gevonden, zogezegd met muziek van o.a. Herman van Veen, Frank Boeijen en Han Kooreneef. Josee Koning en Batida spelen stukken van Verloren en Gevonden, maar ook bekende Nijgh-klassiekers én swingende Braziliaanse muziek zoals alleen Batida dat kan: intens en supermuzikaal!

Met: Josee Koning (zang), Karel Boehlee (piano, keyboards), Peter Tiehuis (gitaar), Theo de Jong (basgitaar), Gerhard Jeltes (drums), Bart Fermie (percussie) en Nippy Noya (percussie).

Zondag 13 januari 2019

18.30 uur, Beauforthuis Austerlitz, Woudenbergseweg 70

tel. 0343 - 49 18 58
info@beauforthuis.nl 
www.beauforthuis.nl