Jan Rot, Het Beste!

Try-outs in Beauforthuis op 16 en 17 september

Jan Rot, hij kan onderhand als een nestor worden betiteld, gaat uitgebreid door Nederland touren met al zijn muzikale hoogtepunten en met liedjes van zijn geprezen laatste album ‘Magistraal’. Daar zingt hij dan ook: Het beste moet nog komen!. In Austerlitz kan men op 16 en 17 september reeds kennis maken met zijn nieuwe liedjesprogramma. Eind september is de première in de Kleine Komedie in Amsterdam.

Eerder o.a. betiteld als  ‘virtuoos hertaler’ en cultiveerder van zijn eigen miskenning. Een greep uit wat termen die voor altijd aan Jan Rot gekleefd zullen blijven: veelzeggend en markant, maar immer charmant. De onlangs 60 jaar geworden omnivoor trekt vanaf eind september met een muzikale veldtocht het gehele land door. Omringd door een driemans-band brengt Jan Rot in ‘Het Beste’… inderdaad het beste. Met zijn ras-eigen topvertalingen van The Beatles, The Stones tot Randy Newman en Bruce Springsteen. Maar ook met eigen klassiekers als ‘Hard zingend in het donker’ en Counting Sheepen, waarmee hij de Annie MG Schmidt prijs won.

Jan zelf over zijn aanstaande optredens in het Beauforthuis:

We beginnen eigenlijk bij jullie, en misschien heeft het publiek ook nog wel invloed op de uiteindelijke setlist. Laatste geheime nieuws is dat volgend jaar Jan een programma gaat doen over de jaren 90 en misschien probeert ie er nu al eentje uit. Iemand zag op de setlijst Nirvana staan!”

 

Jan Rot & band: Try-out ‘Het Beste!’

Zondag 16 september, aanvang 18.30 uur

Maandag 17 september, aanvang 20.15 uur

Beauforthuis Woudenbergseweg 70 Austerlitz

tel. 0343 - 49 18 58 / info@beauforthuis.nl